MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do przygotowania klasycznej sangrii używa się białego lub...
fot. congerdesign/Pixabay.com

Drinki bezalkoholowe na Sylwestra. Zaskocz swoich gości i przygotuj drinki bez procentów: mojito, pina colada i krwawa mary

Biała sangria

Do przygotowania klasycznej sangrii używa się białego lub czerwonego wina oraz soków owocowych. Podaje się ją w dużej, przezroczystej misie, a nalewa się chochlą do wysokich szklanek.

Ogórek jest źródłem kukurbitacyny, czyli związku o silnym działaniu przeciwnowotworowym. Hamuje przede wszystkim wzrost komórek nowotworowych, odpowiedzialnych za nowotwory prostaty, piersi oraz trzustki.

Składniki: 300 g ogórków, 100g jabłek, 2 łyżeczki cukru trzcinowego, sok z 1 cytryny, sok z 2 limonek, 1,5 l gazowanej wody mineralnej, 20 kostek lodu, opcjonalnie można dodać 1,5 łyżeczki suszonych płatków róży.

Przygotowanie: płatki róży należy wcześniej zamoczyć w odrobinie zimnej wody, a kiedy spęcznieją, przelać do misy. Cukier należy rozpuścić w rondelku razem z sokiem z limonki oraz cytryny, a po ostudzeniu dodać do płatków róży. Następnie ogórki i jabłka należy pokroić w plastry, dodać do reszty składników i zalać wodą gazowaną.

W celu wydobycia pełnego smaku składniki trzeba delikatnie rozgnieść.

Zobacz również

Ile Mbappe zarobi w Realu? Pensja mniejsza niż w PSG, ale ten bonus. Wow!

Ile Mbappe zarobi w Realu? Pensja mniejsza niż w PSG, ale ten bonus. Wow!

Remis Motoru w meczu ze Stalą. Zobacz zdjęcia z Al. Zygmuntowskich

Remis Motoru w meczu ze Stalą. Zobacz zdjęcia z Al. Zygmuntowskich

Polecamy

Bardzo ciężka biologia. Maturzyści dzielą się wrażeniami o maturze rozszerzonej

Bardzo ciężka biologia. Maturzyści dzielą się wrażeniami o maturze rozszerzonej

Chcesz przyciągać spojrzenia? Postaw na siwe włosy i błyszcz

Chcesz przyciągać spojrzenia? Postaw na siwe włosy i błyszcz

Puszyste naleśniki na maślance. Zajadaj się nimi do ostatniego kęsa

HIT DNIA
Puszyste naleśniki na maślance. Zajadaj się nimi do ostatniego kęsa